Fuel pass: Άνοιξε η πλατφόÏμα για την επιδότηση καυσίμων - Όλες οι πληÏοφοÏίες για τη διαδικασία
Σε λειτουÏγία βÏίσκεται από το Ï€Ïωί της ΤÏίτης το vouchers.gov.gr. Î Ïόκειται για την πλατφόÏμα Fuel Pass για την ενίσχυση φυσικών Ï€Ïοσώπων και ελεÏθεÏων επαγγελματιών με σκοπό την αντιμετώπιση της αÏξησης κόστους καυσίμων κίνησης, σÏμφωνα με όσα σχεδίασαν και υλοποίησαν ο ΥπουÏγός ΕπικÏατείας και Ψηφιακής ΔιακυβÎÏνησης ΚυÏιάκος ΠιεÏÏακάκης, ο ΥπουÏγός Οικονομικών ΧÏήστος ΣταϊκοÏÏας, ο ΥπουÏγός Ανάπτυξης και ΕπενδÏσεων Άδωνις ΓεωÏγιάδης, ο ΑναπληÏωτής ΥπουÏγός Οικονομικών ΘόδωÏος Σκυλακάκης και ο ΥφυπουÏγός Ψηφιακής ΔιακυβÎÏνησης ΘοδωÏής Λιβάνιος και οÏίζονται στην υπ’ αÏ. 2653/12-04-2022 Κοινή ΥπουÏγική Απόφαση.
Το vouchers.gov.gr απευθÏνεται σε πεÏισσότεÏους από 3 εκατομμÏÏια δικαιοÏχους και αφοÏά στην ενίσχυση για το κόστος κατανάλωσης καυσίμων κίνησης των μηνών ΑπÏιλίου, ΜαÎου και Ιουνίου 2022. Το ποσό της ενίσχυσης κυμαίνεται από 30 Îως 50 ευÏÏŽ και εξαÏτάται από τον Ï„Ïπο του οχήματος και την κÏÏια κατοικία του δικαιοÏχου. Ο συνολικός Ï€Ïοϋπολογισμός της δÏάσης ανÎÏχεται σε 130 εκατομμÏÏια ευÏÏŽ, από πιστώσεις που διατÎθηκαν από τις ΓενικÎÏ‚ ΚÏατικÎÏ‚ Δαπάνες του ΥπουÏγείου Οικονομικών. Η πλατφόÏμα υλοποιήθηκε από την Κοινωνία της ΠληÏοφοÏίας (ΚτΠΜ.Α.Ε.), εποπτευόμενο φοÏÎα του ΥπουÏγείου Ψηφιακής ΔιακυβÎÏνησης, με τη συνεÏγασία της Γενικής ΓÏαμματείας ΠληÏοφοÏιακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης και της ΑνεξάÏτητης ΑÏχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ).
ΔικαιοÏχοι του Fuel Pass είναι όλοι οι φοÏολογικοί κάτοικοι Ελλάδος με δηλωθÎν οικογενειακό εισόδημα φοÏÎ¿Î»Î¿Î³Î¹ÎºÎ¿Ï Îτους 2020 Îως Ï„Ïιάντα χιλιάδες (30.000) ευÏÏŽ. Κάθε φυσικό Ï€Ïόσωπο μποÏεί να δηλώνει μόνο Îνα ΙΧ όχημα ή μοτοσυκλÎτα – μοτοποδήλατο, υπό την Ï€Ïοϋπόθεση το συγκεκÏιμÎνο μÎσο μετακίνησης να είναι σε κυκλοφοÏία, να είναι ασφαλισμÎνο και να μην οφείλονται γι' αυτό Ï„Îλη κυκλοφοÏίας. Το φυσικό Ï€Ïόσωπο θα Ï€ÏÎπει να διαθÎτει τουλάχιστον Îνα ποσοστό συνιδιοκτησίας επί του οχήματος, ή αυτό να βÏίσκεται σε καθεστώς leasing.
Η πλατφόÏμα θα ανοίγει σταδιακά, ανάλογα με το τελευταίο ψηφίο του ΑΦΜ των πολιτών. ΣυγκεκÏιμÎνα την ΤÏίτη 26 ΑπÏιλίου θα μποÏοÏν να κάνουν αίτηση οι πολίτες των οποίων οι ΑΦΜ λήγουν σε 0, 1 και 2. Έως την ΠαÏασκευή 29 ΑπÏιλίου θα ανοίξει η πλατφόÏμα για όλους τους δικαιοÏχους πολίτες με βάση το λήγοντα αÏιθμό του ΑΦΜ τους, και οι οποίοι θα ενημεÏώνονται με ανακοινώσεις.
Η λειτουÏγία της πλατφόÏμας είναι ιδιαίτεÏα απλή. Ο πολίτης εισÎÏχεται στο Fuel Pass χÏησιμοποιώντας τους κωδικοÏÏ‚ Taxisnet είτε απευθείας μÎσω του vouchers.gov.gr, είτε από το gov.gr, στην ενότητα «Πολίτης και ΚαθημεÏινότητα» και την υποενότητα «Μετακινήσεις». ΤαυτόχÏονα, υπάÏχει η δυνατότητα υποβολής της αίτησης μÎσω ΚΕΠ. Όλα τα στοιχεία του πολίτη αντλοÏνται αυτόματα, μÎσω του ΚÎντÏου ΔιαλειτουÏγικότητας της Γενικής ΓÏαμματείας ΠληÏοφοÏιακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης. Η οικονομική ενίσχυση μποÏεί να γίνει κατ’ επιλογή κάθε δικαιοÏχου με δυο Ï„Ïόπους:
>br>
είτε εκδίδοντας άυλη ψηφιακή κάÏτα την οποία οι δικαιοÏχοι χÏησιμοποιοÏν για να πληÏώνουν μÎσω του Îξυπνου ÎºÎ¹Î½Î·Ï„Î¿Ï Ï„Î¿Ï…Ï‚ την αγοÏά υγÏÎ¿Ï ÎºÎ±Ï…ÏƒÎ¯Î¼Î¿Ï…,
είτε μÎσω απευθείας καταβολής του Ï€Î¿ÏƒÎ¿Ï ÎµÏ€Î¹Î´ÏŒÏ„Î·ÏƒÎ·Ï‚ σε IBAN του δικαιοÏχου, για όσους δεν διαθÎτουν Îξυπνη συσκευή ή δεν επιθυμοÏν να τη χÏησιμοποιήσουν σε αυτή τη διαδικασία.
www.e-forologia.gr 2022-04-26 19:47:34
Τελευταία Νέα
ΓΣΕΕ: Πως αμείβεται η Καθαρά Δευτέρα
https://www.e-forologia.gr/
2026-02-19 19:10:45
ΓΣΕΕ: Πως αμείβεται η Καθαρά Δευτέρα
https://www.e-forologia.gr/
2026-02-19 19:10:41
ΓΣΕΕ: Πως αμείβεται η Καθαρά Δευτέρα
https://www.e-forologia.gr/
2026-02-19 19:10:37
