ΟΑΕΔ: ΞεκινοÏν αÏÏιο 3 ενισχυμÎνα Ï€ÏογÏάμματα επιδότησης της εÏγασίας 18.000 νÎες θÎσεις για ανÎÏγους με επιχοÏήγηση από 75% Îως 90%
ΕΛΛΗÎΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙÎΩÎΙΚΩΠΥΠΟΘΕΣΕΩÎ
ΟΡΓΑÎΙΣΜΟΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΔΥÎΑΜΙΚΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Εθνικής Αντίστασης 8, Άνω Καλαμάκι, e-mail: press@oaed.gr
Αθήνα, 14.07.2020
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΞεκινοÏν αÏÏιο 3 ενισχυμÎνα Ï€ÏογÏάμματα επιδότησης της εÏγασίας 18.000 νÎες θÎσεις για ανÎÏγους με επιχοÏήγηση από 75% Îως 90%
Από αÏÏιο, ΤετάÏτη 15 Ιουλίου 2020 και ÏŽÏα 10:00 ξεκινοÏν οι αιτήσεις εÏγοδοτών για Ï„Ïία Ï€ÏογÏάμματα απασχόλησης με συνολικά 18.000 νÎες θÎσεις εÏγασίας και αυξημÎνη επιδότηση από 75% Îως 90% του Î¼Î¹ÏƒÎ¸Î¿Î»Î¿Î³Î¹ÎºÎ¿Ï ÎºÎ±Î¹ μη Î¼Î¹ÏƒÎ¸Î¿Î»Î¿Î³Î¹ÎºÎ¿Ï ÎºÏŒÏƒÏ„Î¿Ï…Ï‚. Στο πλαίσιο της συνεχοÏÏ‚ αξιολόγησης και βελτίωσης των δÏάσεων του ΟÏγανισμοÏ, τα Ï€ÏογÏάμματα Îχουν επανασχεδιαστεί μÎσω μιας σειÏάς αλλαγών και ενισχυμÎνων κινήτÏων που τα καθιστοÏν πιο ελκυστικά, αποσκοπώντας στην Ï€Ïοώθηση των ανÎÏγων στην απασχόληση και στη μÎγιστη αποÏÏοφητικότητα:
• Το Î ÏόγÏαμμα Απασχόλησης ΜακÏοχÏόνια ΑνÎÏγων 55-67 ετών διαθÎτει 8.500 θÎσεις σε ÎΠΔΔ, δημόσιες επιχειÏήσεις, καθώς και επιχειÏήσεις των Δήμων και των ΠεÏιφεÏειών, διάÏκειας 12 μηνών με δυνατότητα επÎκτασης για επιπλÎον 12 μήνες. Αυξάνεται η επιδότηση από το 50% στο 75% του μηνιαίου Î¼Î¹ÏƒÎ¸Î¿Î»Î¿Î³Î¹ÎºÎ¿Ï ÎºÎ±Î¹ μη Î¼Î¹ÏƒÎ¸Î¿Î»Î¿Î³Î¹ÎºÎ¿Ï ÎºÏŒÏƒÏ„Î¿Ï…Ï‚ και του ανώτατου οÏίου από τα 600 € στα 750 € μηνιαία.
• Το Î ÏόγÏαμμα Απασχόλησης ΑνÎÏγων 30 ετών και άνω διαθÎτει 8.300 θÎσεις με 75% επιδότηση (Îως 800 € μηνιαία) σε ιδιωτικÎÏ‚ επιχειÏήσεις, διάÏκειας 12 μηνών με δυνατότητα επÎκτασης για επιπλÎον 9 μήνες ή 12 μήνες για τους μακÏοχÏόνια ανÎÏγους. Αυξάνεται η επιδότηση από το 50% στο 75% του μηνιαίου Î¼Î¹ÏƒÎ¸Î¿Î»Î¿Î³Î¹ÎºÎ¿Ï ÎºÎ±Î¹ μη Î¼Î¹ÏƒÎ¸Î¿Î»Î¿Î³Î¹ÎºÎ¿Ï ÎºÏŒÏƒÏ„Î¿Ï…Ï‚ και του ανώτατου οÏίου από τα 500 € στα 750 € μηνιαία.
• Το Î ÏόγÏαμμα Απασχόλησης ΑνÎÏγων από Ευπαθείς ΚοινωνικÎÏ‚ Ομάδες διαθÎτει 1.200 θÎσεις σε ιδιωτικÎÏ‚ και δημόσιες επιχειÏήσεις, καθώς και επιχειÏήσεις των Δήμων και των ΠεÏιφεÏειών, διάÏκειας 12 μηνών με δυνατότητα επÎκτασης για επιπλÎον 12 μήνες. Αυξάνεται η επιδότηση από το 70% στο 90% του μηνιαίου Î¼Î¹ÏƒÎ¸Î¿Î»Î¿Î³Î¹ÎºÎ¿Ï ÎºÎ±Î¹ μη Î¼Î¹ÏƒÎ¸Î¿Î»Î¿Î³Î¹ÎºÎ¿Ï ÎºÏŒÏƒÏ„Î¿Ï…Ï‚ και του ανώτατου οÏίου από τα 700 € στα 800 € μηνιαία. Το Ï€ÏόγÏαμμα στοχεÏει στην απασχόληση Ατόμων με ΑναπηÏίες ΑμεΑ, ΑπεξαÏτημÎνων από εξαÏτησιογόνες ουσίες, ΑποφυλακισμÎνων, ÎεαÏών ΠαÏαβατικών Ατόμων ή ÎεαÏών Ατόμων που βÏίσκονται σε κοινωνικό κίνδυνο.
Επίσης, αφαιÏοÏνται οι δεσμεÏσεις απασχόλησης μετά το Ï„Îλος των Ï€ÏογÏαμμάτων, απλουστεÏονται οι Ï€ÏοϋποθÎσεις συμμετοχής και επιταχÏνονται οι διαδικασίες Îνταξης και Ï€Ïόσληψης. Ο Ï€Ïοϋπολογισμός των Ï€ÏογÏαμμάτων ανÎÏχεται στα 291.000.000 € και καλÏπτεται από πόÏους του ΟΑΕΔ.
Στην επιχοÏήγηση του Î¼Î¹ÏƒÎ¸Î¿Î»Î¿Î³Î¹ÎºÎ¿Ï ÎºÎ±Î¹ μη Î¼Î¹ÏƒÎ¸Î¿Î»Î¿Î³Î¹ÎºÎ¿Ï ÎºÏŒÏƒÏ„Î¿Ï…Ï‚ συμπεÏιλαμβάνονται και τα αντίστοιχα δώÏα ΧÏιστουγÎννων, Πάσχα, επιδόματος αδείας στον ιδιωτικό τομÎα.
Για πεÏισσότεÏες πληÏοφοÏίες, οι ενδιαφεÏόμενοι μποÏοÏν να επισκεφτοÏν την ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ www.oaed.gr
www.taxheaven.gr 2020-07-14 14:58:25
Τελευταία Νέα
ΓΣΕΕ: Πως αμείβεται η Καθαρά Δευτέρα
https://www.e-forologia.gr/
2026-02-19 19:10:45
ΓΣΕΕ: Πως αμείβεται η Καθαρά Δευτέρα
https://www.e-forologia.gr/
2026-02-19 19:10:41
ΓΣΕΕ: Πως αμείβεται η Καθαρά Δευτέρα
https://www.e-forologia.gr/
2026-02-19 19:10:37
